• Digitalni šahovski sat AM1401

Digitalni drveni šahovski sat model AM 1401 je sat model koji je zbog svoje pouzdanosti namenjen prvenstveno profesionalcima. Ipak prihvatljiva cena omogućava amaterima i zaljubljenicima u šah da uživaju u njegovim mogućnostima. Sat, za razliku od modela AM1401c ne poseduje komunikaciju sa digitalnim šahovskim tablama. To je i jedina razlika kod ova dva modela. Sva ugradjena oprema je identična kod oba modela.

Šahovski sat je izradjen od najkvalitetnijih komponenti koje se mogu naći na tržištu. Detaljnije o ugradjenim komponentama možete pogledati na stranici oprema.

Osnovne karakteristike novog digitalnog šahovskog sata "Chess-plus" i ono što ga čini najboljim od svih satova koji su trenutno u ponudi je:

 1. Za razliku od ostalih, "Chess-pluss" je šahovski sat sa drvenom klackalicom i kućištem, jako kvalitetne izrade.
 2. Najjednostavniji je za upotrebu od već poznatih satova.
 3. Mogućnost korišćenja svih tipova i perioda igre ugrađena je na satu.
 4. Precizan u merenju vremena sa izuzetno malom potrošnjom baterija. Sa dve AA baterije može neprekidno raditi 18 meseci.
 5. Usaglašen sa svim FIDE pravilima šahovske igre.
 6. Veliki displej promera preko 5" sa anti-refleks staklom i jasnom vidljivošću brojki, što se lepo može videti na fotografijama (nema nikakve senke, iako je snimljeno sa blicem).

Novine i prednosti u odnosu na postojeće:

 1. Postojanje „nultog” moda sa pamćenjem poslednjeg zapisa vremena pre isključenja, čak i iznenadnog isključenja
 2. Jednostavno ispravljanje nelegalno odigranog poteza bez mogućnosti greške i bez mogućnost da i jedan igrač bude oštećen
 3. Mogućnost programiranja modova sa i bez brojanja poteza. Do sada su se većinom koristili metodi da sat dodaje vreme posle odigranog 40. poteza. Međutim, na sve više međunarodnih takmičenja, vreme se dodaje kad prvom igraču padne zastavica. Kod ovog sata postoje obe mogućnosti.
 4. Mogućnost programiranja sa i bez blokiranja vremena prilikom „pada zastavice”. Sudija sam može odabrati šta će se desiti kada jednom igraču padne zastavica. Prva mogućnost je da se sat blokira, a druga da igraču kome nije pala zastavica i dalje teče vreme. Ovaj sat omogućava takav izbor.
 5. Prelazak na sledeću partiju ili režim rada bez isključivanja. Sat se ne mora stalno uključivati i isključivati. Prelazak na sledeću partiju vrši se kombinacijom dva dugmeta.
 6. Sat je izuzetno podesan za cuger zbog svih ovih karakteristika.

Digitalni šahovski sat AM1401

 • Kod proizvoda: AM1401
 • Dostupnost: 2 - 3 Dana
 • 72,00€

 • Bez PDV-a: 60,00€

Tagovi: šahovski sat